slide 1 slide 2 slide 3

Sinterklaas bracht in november nog één keer een mooie cheque naar het Ronald McDonald huis Barendrecht.

Natuurlijk kunnen we er zelf iets over vertellen, maar dit vertelde de site van het huis er over.

In 2014 heeft het Bureau van Sint Nicolaas een jubileum. Zij mag dan precies 35 jaar de agenda van Sint Nicolaas voor de omgeving Barendrecht en Rotterdam vullen.

Wel is dit het laatste jaar dat zij dit zal doen. Na 35 jaar stoppen wij met het organiseren van Sint en Piet activiteiten op school, op uw bedrijf of waar dan ook.

Geheel in de traditie van ons bureau zullen we een goed doel zoeken waar onze kostuums naar toe zullen gaan.

 

Ook dit jaar weer een leuk artikel over het bezoek van Sint Nicolaas aan het Ronald McDonald Huis Barendrecht in de lokale krant De Schakel.

En een leuk artikel in Weekblad Hoogvliet over de komst van Sint Nicolaas naar Het Middelpunt.

Onze Regel-, Web- en FotoPiet was dit jaar voor de 15x mee naar Nederland.

Reden genoeg om hem in het zonnetje te zetten en te eren met een beker en medaille.

 

In Amsterdam en heel Nederland is veel ophef ontstaan over de personage Zwarte Piet. Vanwege zijn zwarte of soms bruine kleur, wordt hij volgens sommige mensen vaak vergeleken met onze gekleurde medemensen en vaak afgestempeld als domme knecht van Sinterklaas. In onze beleving groeit deze discussie uit tot ´buiten proportioneel formaat´. 
Het bestuur van de Vereniging Bureau van Sint Nicolaas schaart zich achter het standpunt van het SVVS, de stichting waarvan wij het keurmerk mogen dragen.

Ook in 2013 draagt de ansichtkaart weer de titel van een liedje. Zachtjes gaan de paardenvoetjes is het geworden.

De kaarten galerij laat het overzicht vanaf 2004 zien van alle kaarten en van de laatste jaren ook de door het bureau van Sint Nicolaas uitgebrachte postzegels zien.

Alle bedrijven en families waar Sint komt zullen weer een ansichtkaart ontvangen.

 

 

 

Veel kinderen vragen zich elk jaar af hoe Piet toch hun schoen kan vullen als er geen schoorsteen is.
Sint heeft in 2012 de kinderen een geheimpje verteld.... de Pieten hebben een sleutel die elke deur opent.

Een grootgrutter (waarschijnlijk met connecties in China) vond dit zo'n openbaring, dat hij gelijk niet werkende kopieën in omloop bracht.

De Schakel Barendrecht - week 49

Sint is in 2012 gezien met 2 paarden. Naast zijn trouwe Amerigo liep een tweede veel jongere schimmel. Desgevraagd bevestigde de paardenPiet dat dit paard in opleiding is als paard van Sint. Kunstjes kon het paard al zo liet het tijdens verschillende optredens zien. Tellen, ja knikken en apporteren waren voor deze SIO (Schimmel In Opleiding) geen enkel probleem.

 

 

 

 

 

Op de eerste dag van het seizoen 2012 zijn er een tweetal Pieten letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Deze Pieten ontvingen uit de handen van Sint Nicolaas een bokaal en een medaille voor het feit dat ze respectievelijk 15 en 10 jaar meegaan op de boot naar Nederland.

 

Afgelopen seizoen (2011) was Sint met zijn pieten op het Middeldijkerplein om de medewerkers van Servicebureau Humanitas Inclusief te bedanken voor hun hulp bij het inpakken van de meer dan 2000 snoepzakjes.

Ook in 2012 hebben de medewerkers zich weer enthousiast gemeld om dit werkje voor Sint op te pakken.

 

Sint is in 2011 door de lokale omroep Exxact FM gevraagd mee te spelen in een drieluik.

Het resultaat hiervan is terug te vinden op deze site en op YouTube.

Zie: http://www.bureausint.nl/jl/index.php/filmpjes

Nieuw in 2011 was een bedankje aan de bedrijven.

Doel hiervan, naast bedanken, is om de bedrijven bewust te maken wat ze mede mogelijk maken door het Bureau van Sint Nicolaas te vragen om langs te komen.

Een kerstgroet in Sint stijl was het resultaat.

 

 

 

.

Naast de traditionele ansichtkaart is het de afgelopen jaren ook zo dat we onze eigen postzegels hebben.

Zie hiernaast de afbeelding van 2012.

Iedereen die van ons een bevestiging krijgt ontvangt een exemplaar op de enveloppe.

.

 

Ook dit jaar komt het Bureau van Sint Nicolaas weer met een ansichtkaart.

De ansichtkaart heeft inmiddels voor het 5de jaar de titel van een sinterklaaslied op de voorkant staan. 

Alle bevestigingen die we versturen gaan vergezeld van één exemplaar.

Voor de liefhebber zijn er altijd meerdere exemplaren verkrijgbaar.In 2003 werd het Bureau van Sint Nicolaas uitgeroepen tot bedrijf van de dag in het radioprogramma "Arbeidsvitamine"van de AVRO.

Welkom [t]Huis is de titel van het relatiemagazine van Ronald McDonald huizen. In de de eerste editie van 2012 vonden we het volgende bedankje.

Wilt u het hele blad een bekijken? Kijk dan verder op de site van het kinderfonds.

In oktober 2010 mochten we kennismaken met Servicebureau Humanitas Inclusief Het uitzendbureau voor en door mensen met een beperking.

In juli 2011 hebben wij als Bureau van Sint Nicolaas Muziekvereniging Jubal financieel ondersteund vanwege het honderdjarig bestaan.

Vanaf 1 oktober 2011 zal Het Burueau van Sint Nicolaas maandelijks een bedrag overmaken naar Kinderen Kankervrij (KiKa).

De intocht van de Goedheiligman op de Middenbaan in Barendrecht was ook in 2011 weer een gezellige gebeurtenis.

Vrijdag 2 december 2011 was er in het centrum van Barendrecht een lampionnenoptocht. Zo net voor zijn verjaardag had de Sint toch nog gelegenheid om met de kinderen mee te lopen. Na een korte stop bij bejaardencentrum Borgstede, ging de tocht verder over de Middenbaan, alwaar er heerlijke chocolademelk en chocoladeletters waren.

Sint Nicolaas zette op 12 november 2011 voet aan wal in Dordrecht. Even daarna kwam hij ook aan op de Middenbaan in Barendrecht. De lokale krant "Het Zuiden" publiceerde dit bericht de woensdag erna.

Sint Nicolaas zette op 12 november 2011 voet aan wal in Dordrecht. Even daarna kwam hij ook aan op de Middenbaan in Barendrecht. De lokale krant "De Schakel" publiceerde dit bericht de donderdag erna.